Ahli hukum Norwégia! Norwegia ahli Hukum, hukum portal.


British Hak Warga' dina Norwégia: An Update - nu Hirup di Norwégia


Urang teu bisa ngajawab eta pertanyaan ayeuna

Di handap ieu bulan kateupastian ngeunaan mangsa nu bakal datang hak Britons hirup di Norwégia sanggeus Brexit, Embassy British dilaksanakeun an pasamoan informasi dina Oslo ka alamat nu masalah, Brits nu hirup jeung karya di Norwégia, jeung, Norwegians anu hirup jeung karya di INGGRISDua anggota Department pikeun Exiting Uni Éropa geus aktip nyinkronkeun aplikasi jeung nagara-nagara anu raket blok EU tanpa keur pinuh anggota: Norwégia, Islandia, Swiss jeung juan de nova island. Maranéhanana ngagabung Sarah Gillett, nu Duta Britania ka Norwégia, méré hiji update.

Kahiji sakabeh, nu Duta ngomong Brexit dina watesan umum dumasar kana pengumuman anyar tina palaksanaan periode."Palaksanaan periode warta alus keur sababaraha alesan.

Sanajan UK bakal ninggalkeun EU Maret saterusna, urang baris terus jeung susunan nu sarua kaayaan pikeun warga jeung usaha nepi ka désémber. Aya sanajan bade aya sababaraha béda penting.Contona, lamun urang ninggalkeun EU Maret saterusna urang bade bisa negotiate jeung nagara-nagara séjén saperti Norwégia, sanajan nu mana wae pasatujuan ngan bisa asalna kana mangaruhan sanggeus palaksanaan periode.Ti outset, Norwégia jeung INGGRIS sapuk yén unggal batur warga anu positif kontributor jeung kudu aya no kasusah dina datang ka an susunan. Sakali arah travel antara Britania jeung EU jadi jelas, INGGRIS mimiti lengkep diskusi jeung Norwégia."Ditarikna kasapukan nu ieu sapuk dina bulan désémber ngandung sababaraha metot titik, nu tim ngaharepkeun ogé bakal ngalegaan ka Norwégia."Saha anu lawfully nyicingan di ahir periode transisi bakal katutupan ku ditarikna pasatujuan di nagara maranéhanana nu ayeuna nyicingan di. Ieu urang bisa boga kayakinan yen maranehna moal bisa hirup jeung karya salaku maranehna ngalakukeun ayeuna"terangna spokesperson a.

Hiji konci sapotong informasi nu dibikeun nu tinggal permanén bakal masih jadi valid dina watesan ditarikna kasapukan, jeung jalma tanpa lima taun nu diperlukeun keur tinggal permanén bakal dibéré kasempetan pikeun earn maranéhanana taun.

Naha anjeun kudu reapply pikeun tinggal permanén dina hiji lumangsung dasar bakal nepi ka nu individual nagara. Tinggal permanén ngan bakal leungit lamun jalma geus kaluar ti nagara pikeun lima taun, hiji extension dina aturan dawam. Sanajan deal ieu ayeuna manglaku ka warga EU ngan, eta ngaharepkeun pikeun manjangkeun ieu pikeun Norwégia. Tapi, tim éta teu bisa ngalakukeun kajahatan ka ieu."Nu mana wae nu specifics dina Norwégia jeung maranéhanana tinggal permanén prosés nu keur maranehna.

Urang ekspektasi nyaeta urang bakal tujuan pikeun eunteung salaku loba sakumaha nu ayeuna urang kamungkinan bisa naon we agreeing jeung EU", ceuk hiji spokesperson.

Kuring teu apal loba jalma nu geus dicokot tinggal permanén (sorangan kaasup.) saprak Brexit, jeung anjeun bisa manggihan wincikanana full dina kumaha atuh nu di dieu. Ayeuna kontribusi mancén earned di Norwégia anu diitung arah nagara mancén di INGGRIS sarta wawakil-versa. Euweuh anu expecting pikeun ngarobah pikeun maranéhanana jalma anu gugur dina ditarikna kasapukan."Kontribusi anjeun bakal terus jadi aggregated, jeung maranéhanana kontribusi bisa dijieun boh saméméh jeung sanggeus kaluar jeung maranehna bakal boh jadi diakuan", ngécéskeun spokesperson a. Aya teu a deal gede inpo nu anyar dibikeun tapi ieu dipake pikeun ngadéngé yén nu hak warga British hirup di Norwégia nu rencanana nuturkeun maranéhanana Britons hirup di mana waé di EU.

Hatur nuhun pikeun artikel informatif ieu, David

Salaku jalma dina tata pindah ka Norwégia, ieu sora kawas kuring kudu pindah ka Norwégia saméméh Britania daun EU, tinimbang sanggeus - anjeun bakal satuju jeung nu, atawa teu eta teu masalah. No-hiji weruh naon aturan bakal jadi sanggeus Britania daun EU, tapi geus ampir tangtu nu eta bakal jadi teu jadi gampang pikeun Brits pindah ka EU - nagara EEA sakumaha anu kasebut ayeuna.

Teu ieu (ninggalkeun Eu - EEA) ogé nutupan uk warga nu hirup di inggris jeung narima kaayaan mancén ti Norwégia. Kuring digawé di Norwégia pikeun dua belas taun jeung mayar NI Norwégia. Kuring pensiunan years ka tukang jeung ayeuna nampa hiji bulanan nagara mancén ti Norwégia (NAV). Bakal ninggalkeun EU pangaruh ieu mancén. Teu saha boga nu mana wae nu informasi salaku ka kumaha mah state kontribusi mancén di INGGRIS salila dua puluh taun pamungkas nu transfered ka Norwégia. Naha kuring kudu ngalakukeun nanaon Kami nu hirup jeung gawe di dieu ayeuna (masih pajoang pikeun meunangkeun jumlah ID sanajan) jeung teu boga niat balik deui ka INGGRIS jadi anak penting pikeun kuring pikeun mastikeun aya no isu jeung narima mancén state. Baraya, kuring boga dua anak dina dalapan belas hirup di Norwégia (dipindahkeun ti uk ka Norwégia jeung norwegia indung sanggeus cerai).

Kuring sono eta sangar jeung hayang ngiluan maranéhna.

Kuring wondered lamun brexit bakal eureun kuring ngalakonan nu atawa kuring kudu indit ngaliwatan rute imigrasi kulawarga. Hatur nuhun pikeun artikel, David Ieu aya nu mana wae nu nyebut dual-kewarganegaraan rencana yen anu keur mooted sataun atawa jadi tukang. Urang rarancang pikeun muka pikeun Norwégia dina st April keur putri urang sacara kawinan di Oslo. Ulah anjeun mikir yén urang bakal bisa ngarambat aya sanggeus Brexit tanpa hinderence. Hi, kuring keur perencanaan kana pindah ka Norwégia, ieu hartosna kuring geus nepi ka désémber pikeun pindah aya. Atawa naha kuring masih ngan geus nepi ka Maret. Kecap Norwégia ngabejaan carita Norwégia pikeun dunya, jeung mantuan norwegia pausahaan teu sarua.