Ahli hukum Norwégia! Norwegia ahli Hukum, hukum portal.


Pajeg warisan téh dileungitkeun - norwegia Administrasi Pajeg


Pajeg warisan ieu dileungitkeun ku Dprd norwegia

Pajeg warisan anu dileungitkeun jeung pangaruh ti hiji januari

Ieu ngandung harti yén anjeun TEU kudu ngalebetkeun warisan atawa kado béwara pikeun sakur pusaka atawa hadiah anjeun narima salila atawa sanggeus taun.

Tapi, anjeun kudu dibewarakeun mana wae warisan nu diwariskeun ti hiji jalma almarhum dina atawa saméméhna. Anjeun oge kudu dibewarakeun nu mana wae nu hadiah nu anjeun tampa dina.

Kaputusan ogé diperlukeun resmi estate pangurus jeung ahli waris gabungan leungit hak pikeun informasi.

Pajeg warisan ieu dileungitkeun pikeun warisan ti jalma anu maot hiji januari atawa saterusna.

Ieu ogé lumaku pikeun hadiah nyumbang hiji januari atawa saterusna. Hal ieu mangaruhan hak pikeun informasi kana kasus saméméhna ngeunaan pajeg warisan.

Pusaka Meta bagian, subsection dua imposes pajeg warisan otoritas jeung ketat pisan tugas karusiahan.

Dina prakték, ngan nu beneficiaries langsung dina hiji pajeg warisan kasus boga wawasan kana kasus dokumén. Sajaba ti éta, resmi nagara pangurus anu kudu informasi dina raraga pikeun ngitung bener pajeg warisan atawa joint ahli waris anu bisa jadi tanggung jawab pikeun jalma séjén pajeg warisan (joint jeung sababaraha liability) bisa meunangkeun aksés ka informasi nu tangtu. Saprak pajeg warisan ieu dileungitkeun, nu jadi dadasar pikeun katuhu pikeun informasi yén sababaraha kasurupan ieu henteu deui hadir. Ieu ngandung harti: Dprd norwegia megatkeun pikeun mupuskeun pajeg warisan ti hiji januari. Parobahan ieu mangaruhan hadiah dibikeun sanggeus tilu puluh hiji bulan désémber jeung warisan mana nu maot lumangsung sanggeus tilu puluh hiji bulan désémber. Anjeun teu kudu ngalebetkeun hiji pusaka atawa kado bewara ka Administrasi Pajeg pikeun hadiah jeung warisan narima salila atawa saterusna. Pajeg warisan dina hadiah dibikeun saméméh turn taun kudu mayar nurutkeun aturan jeung ongkos nu dilarapkeun dina. Sarua manglaku ka warisan sanggeus maotna anu lumangsung dina. Ieu manglaku komo lamun waris kahiji meunang aksés ka pusaka dina atawa saterusna. Kaputusan ngandung harti yén sadaya maotna dina atawa saméméhna nu nunut ka pajeg. Ieu diperlukeun nu hiji moal bisa nyingkahan pajeg ku nuntut umum division, komo lamun umum administrasi of almarhum sacara real nutup dina atawa saterusna. Ieu ogé lumaku lamun eta sacara nungtut yen estate balik ka swasta division dina atawa saterusna. Dprd norwegia geus kituna dijieun hiji kaputusan pajeg pikeun lumaku jeung pajeg-bébas ageung jeung ongkos. Pajeg kawajiban timbul lamun kado nu dianggap geus dibikeun. Pikeun mayoritas kado objék, ieu kajadian lamun kado deklarasi geus dikirim ka Administrasi Pajeg. Lamun kado nu geus ditangtukeun saméméh salah januari, hiji deklarasi kudu dikirim ka Administrasi Pajeg. Hadiah dibikeun saméméh turn taun nu nunut ka pajeg komo lamun pajeg warisan kaputusan teu narima saméméh.

Ieu ngandung harti yén lamun hiji anugrah nu geus dibikeun, eta teu bisa jadi dicabut ku cara nu mangaruhan itungan pajeg.

Hiji panyabutan kado bisa entail anyar pajeg nanggungjawaban kana sadaya urus jeung anjeun risiko perpajakan ganda.

Prinsip continuity salaku aturan umum pikeun transfer of warisan jeung hadiah datang kana gaya dina hiji januari.

Pajeg continuity ngandung harti yén ahli waris atawa kado panarima nyokot leuwih jalma almarhum atawa giver sacara input nilai dibikeun dina item dina tekad saterusna nu bakal datang gains jeung pajeg lianna posisi patali ka transferences. Bubuka iwal ti prinsip continuity (discontinuity) geus disatujuan pikeun sipat padumukan, libur imah, kebon, jeung kahutanan nu geus bisa dijual pajeg-bébas ku jalma almarhum atawa donor dina waktu kado ieu dibikeun atawa waktu maot. Ieu diperlukeun nu nilai input pikeun sipat padumukan sarta imah libur kudu diatur ka nilai pasar dina waktu acquisition. Pikeun kebon jeung kehutanan, ieu ngandung harti yén input maksimum nilai pikeun panarima nyaéta ¾ tina sipat sacara estimasi nilai jual.

Dupi abdi tiasa nyabut kado nu geus kungsi dibikeun.

No, lamun kado nu geus dibikeun, eta teu bisa jadi dicabut ku cara nu mangaruhan itungan pajeg. Hiji panyabutan kado diperlukeun résiko perpajakan ganda. Kuring geus nyumbang hadiah saméméh hiji januari, tapi teu nyerah hiji deklarasi. Anjeun kudu ngalebetkeun hiji kado deklarasi. Komo lamun ngalebetkeun declaration dina atawa saterusna, kado nu nunut ka pajeg. Indung - bapa nahan sapinuhna ngilikan estate. Bakal hiji kasinugrahan anu dibikeun ti sapinuhna estate dina jadi poko pajeg warisan. Indung - bapa nahan sapinuhna ngilikan estate. Bakal hiji kasinugrahan anu dibikeun ti sapinuhna estate dina atawa saterusna bakal matuh ka pajeg warisan. Kuring geus narima kaputusan ngeunaan nyangsang diilikan. Naha kuring kudu mayar pajeg warisan lamun kuring meunang diilikan dina atawa saterusna. Pati lumangsung dina. Kuring bakal nyingkahan pajeg warisan lamun kuring ngalebetkeun warisan béwara dina.

A aturan peralihan geus diwanohkeun

No, waktu maot téh nu faktor decisive. Kuring bisa nyingkahan pajeg warisan ku nanyakeun keur umum division. No, ieu teu teu mangaruhan itungan pajeg salami waktu maot ieu dina atawa saméméhna. Naon kajadian lamun waktu maot dina atawa saterusna. Mangka anjeun teu kudu mayar pajeg warisan. Ieu ogé lumaku lamun jalma almarhum dipikagaduh sapinuhna ngilikan estate. Indung - bapa nahan sapinuhna ngilikan estate. Naha kuring kudu mayar pajeg warisan dina warisan ti mimiti almarhum. No, teu lamun salaki salamet hirup di hiji januari. Naon pajeg continuity mean. Ahli waris jeung panarima mawa leuwih jalma almarhum atawa donor sacara nilai input. Naon pajeg discontinuity mean. Harta nilai pasar bakal jadi ahli waris jeung panarima sacara nilai input.

Naon input nilai mean.

Eta sacara harga nu almarhum jalma atawa donor mayar pikeun sipat (kontinuitas), atawa nilai di waktu nu dituju jadi boga (discontinuity). Nilai input bakal bisa dipaké jeung mana wae itungan kauntungan lamun anjeun ngajual harta. Kaula bade inherit - geus diwariskeun - boga narima libur imah ti kolot mah. Maranéhanana geus dipiboga jeung dipaké eta leuwih ti lima taun ka dalapan taun. Naon my nilai input. Anjeun input nilai nilai pasar dina waktu transferal, sabab almarhum jalma - giver bisa dijual eta pajeg-bébas. Kaula bade inherit - geus diwariskeun - geus narima sipat padumukan ti kolot mah. Maranéhanana geus dipiboga jeung cicing di eta leuwih ti hiji tina dua taun ka tukang. Naon my nilai input. Anjeun input nilai nilai pasar dina waktu transferal, sabab almarhum jalma - giver bisa dijual eta pajeg-bébas. Kaula bade narima - geus narima sipat rental nu almarhum jalma - giver teu bisa ngajual pajeg-bébas. Sabaraha pajeg - pajeg warisan naha kuring kudu mayar. Lamun anjeun inherit - narima sipat ieu saméméh hiji januari, nilai input disetel ka nilai pasar di transferal jeung pajeg warisan bakal diitung. Lamun anjeun narima sipat sanggeus tilu puluh hiji bulan désémber, anjeun nyokot leuwih jalma almarhum - giver sacara nilai input jeung pajeg warisan teu diitung. Kaula bade narima - geus narima libur imah nu almarhum jalma - giver geus teu dipaké diri lima pamungkas dalapan taun sarta ku kituna bisa teu ngajual pajeg-bébas.

Sabaraha pajeg - pajeg warisan naha kuring kudu mayar.

Lamun anjeun inherit - nampa imah libur ieu saméméh hiji januari, nilai input disetel ka nilai pasar di transferal jeung pajeg warisan bakal diitung. Lamun anjeun nampa imah libur sanggeus tilu puluh hiji bulan désémber, anjeun nyokot leuwih jalma almarhum - giver sacara nilai input jeung pajeg warisan teu diitung. Teu transference tina sipat geus jadi kadaptar. No, tapi kudu mungkin pikeun dokumén di naon waktu sipat ieu dibikeun ka nu dituju.