Ahli hukum Norwégia! Norwegia ahli Hukum, hukum portal.


Sajarah cerai di Norwégia - Centre for Awewe jeung Gender - Panalungtikan University of Bergen


Johansen sinyal kumaha sumebarna pencerahan cita di Éropa nyumbang ka liberalisasi of cerai hukum di Denmark-Norwégia di sacaraTapi, norwegia cerai aturan jeung pulitik tibalik sanggeus break jeung Denmark, jeung norwegia awewe jeung lalaki geus diwatesan katuhu pikeun cerai sapanjang abad ka, nepi ka sacara, lamun anyar liberalisasi nyandak tempat - formalized di norwegia cerai hukum. Mangkaning, kawas kalolobaan nagara kulon, laju cerai di Norwégia tetep low pikeun sababaraha dekade, saméméh dicirian nambahan ti taun jeung saterusna. Johansen ngécéskeun neraskeun low ongkos cerai satengah munggaran abad ka- utamana salaku balukar tina konstrain ékonomi, awewe kagumantungan dina hiji salaki gaji, jeung sieun sosial stigma.

Faktor séjénna nu meureun nyumbang pikeun ngajaga ongkos cerai low nyaéta budaya unfamiliarity jeung cerai jeung percaya sistim hukum.

Sedengkeun revolusi cerai geus paralleled jeung geus kasambungkeun jeung sosial séjénna révolusi, saperti dina atikan, nu revolusi seksual, jeung awewe asupna kana workforce, Johansen stresses nu teu kudu poho yen dadasar ieu diteundeun turun leuwih loba abad. Ideologically, Pencerahan jeung sosial jeung budaya gerakan reformasi ahir abad ka- diputer bagian penting dina liberalisasi of cerai. Johansen panalungtikan baris geura-giru dipedar dina masalah husus dina sajarah cerai di nagara Nordic ku Skandinavia Journal of Sajarah. Anjeun geus bisa maca nya publikasi di dieu Gender sajarah jeung mitra professor di Centre for awewe jeung gender panalungtikan di Uribe. Johansen geus diajarkeun norwegia sajarah kulawarga jeung anyar nu diterbitkeun artikel dina norwegia cerai pulitik.